Καθαρισμός προσώπου: απαραίτητο βήμα για ένα όμορφο πρόσωπο

Tο τελευταίο διάστημα είναι αλήθεια ότι παρατηρούσα την επιδερμίδα μου να είναι πιο λιπαρή και με τάση για ακμή. Φυσικά δεν μου άρεσε καθόλου αυτή η αίσθηση της λιπαρότητας αλλά ούτε τα σπυράκια που με επισκεπτόντουσαν κατά καιρούς. Πήρα λοιπόν την απόφαση να κάνω καθαρισμό προσώπου καθώς δεν είχα ξανακάνει στο παρελθόν (σκέφτηκα αυτό είναι το τέλειο δώρο για την επιδερμίδα σου αυτές τις γιορτές) και επισκέφτηκα την κυρία Μαίρη Αργείτου, την αισθητικό που μοιράζεται πάντα τα skincare beauty tips της, με εμάς στο jenny.gr, και την εμπιστεύομαι απόλυτα. Η ίδια με υποδέχτηκε ένα βροχερό πρωινό στο Ινστιτούτο Αισθητικής της, Health & Beauty Care και πραγματικά από τη πρώτη στιγμή αισθάνθηκα ότι θα με βοηθήσει να λύσω το πρόβλημα της επίμονης λιπαρότητας – με λίγα λόγια ότι είναι ο άνθρωπός μου!

Ενώ λοιπόν απολάμβανα τον καθαρισμό της επιδερμίδας μου (τέλεια αίσθηση) από την κυρία Αργείτου συμφωνήσαμε να τις κάνω μερικές ερωτήσεις που απασχολούν όλες τις γυναίκες – φυσικά για ρουτίνα που χρειάζεται να ακολουθούμε για να έχουμε ένα υγιές και όμορφο πρόσωπο.

Από τη πρώτη στιγμή που είπε ότι συμφωνεί απόλυτα με τον γνωστό δερματολόγο και ερευνητή Howard Murad ότι «ένα καθαρό πρόσωπο είναι ένα όμορφο πρόσωπο». Η αφετηρία της συζήτησής μας με ενέπνευσε να ακούσω όσες συμβουλές είχε να μας δώσει. Πολλές φορές μιλάμε για το πόσο σημαντικός είναι ο καθαρισμός αλλά δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ακόμη και για να έχουμε ένα όμορφο μακιγιάζ, βασική προϋπόθεση είναι το δέρμα μας να είναι καθαρό.

Αρχίσαμε λοιπόν με την ερώτηση που λαμβάνουμε πιο συχνά εδώ στο jenny.gr: Ποια είναι η σωστή ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας μας;

Η κυρία Αργείτου μας απάντησε ότι πρώτα από όλα είναι αναγκαίο να έχουμε στο μυαλό μας τη περιποίηση της επιδερμίδας μας σαν μία καθημερινή ρουτίνα και τόνισε ότι συμφωνεί απόλυτα με τον καθηγητή Murad ο οποίος είπε ότι «από τη παιδική ηλικία θα πρέπει να δείχνουμε την ίδια επιμονή και επιμέλεια στο καθαρισμό του δερματός μας όπως όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας. Απο 14 χρονών χρειάζεται να καθαρίζουμε συστηματικά το δέρμα μας με το κατάλληλο προϊόν -πρωί και βράδυ». Ο συστηματικός καθαρισμός θα βοηθήσει την επιδερμίδα μας να “ανασάνει” από τις στρώσεις μακιγιάζ, τα καυσαέρια και τους ρύπους της πόλης. Σημαντική σημείωση: ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται με απαλές κυκλικές κινήσεις στον λαιμό και στο ντεκολτέ, καθώς -όπως μας είπε- η γυναίκα φαίνεται ότι μεγαλώνει πρώτα από την εξωτερική επιφάνεια των χεριών, τον λαιμό και το ντεκολτέ και μετά από το πρόσωπο. Έπειτα μας ανέφερε ότι εξίσου σημαντικό βήμα είναι η ενυδάτωση του προσώπου με μία κρέμα που ενδείκνυται για τις ανάγκες μας.

Όσο χαλάρωνα στα χέρια της κας Αργείτου την ρώτησα κάτι που ακούω πολύ συχνά από φίλες και γνωστές μου: Γιατί πρέπει να γίνεται καθαρισμός προσώπου και το πρωί εφόσον έχει γίνει όλη η διαδικασία το βράδυ;

Η κα Αργείτου μας εξήγησε ότι το δέρμα μας κατά τη διάρκεια της νύχτας «εργάζεται» με σκοπό να επανορθώσει τις φθορές της προηγούμενης ημέρας, δηλαδή να αποβάλει τις τοξίνες. Έτσι μέσω αυτής της διαδικασίας, μένουν κατάλοιπα -σμήγμα και νεκρά κύτταρα- τα οποία μπορούν να απομακρυνθούν μόνο μέσω του καθαρισμού.

Κεφάλαιο: μαύρα στίγματα – Τι μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε τα ενοχλητικά μαύρα στίγματα;

Μας απάντησε ότι εάν προσέχουμε και ακολουθούμε την ρουτίνα, με τα κατάλληλα για εμάς προϊόντα, που περιέγραψε θα μειωθεί η εμφάνισή τους. Φυσικά, μας πρότεινε να κάνουμε καθαρισμό με κάποιο scrub 1 με 2 φορές την εβδομάδα. Εάν όμως τα αισθανόμαστε έντονα όταν ακουμπάμε το δέρμα μας τότε ήρθε η ώρα για ένα καθαρισμό από μία ειδικό και καλό θα είναι να μην το αμελούμε.

Στη συνέχεια με αφορμή τον βροχερό καιρό και την μάλλον τη λάθος δηλωσή μου ότι δεν φόρεσα αντηλιακό, μας εξήγησε ότι ακόμη και τον χειμώνα ο ήλιος είναι δυνατός και είναι απαραίτητο να βάζουμε αντηλιακό όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά σε όλα τα ακάλυπτα σημεία όπως χέρια και ντεκολτέ. Για τις περισσότερες γυναίκες το αντηλιακό έχει συνδυαστεί με το καλοκαίρι και την ηλιοθεραπεία αλλά ο ήλιος παραμένει δυνατός και τους χειμερινούς μήνες για αυτό το αντηλιακό πρέπει να είναι πάντα μαζί μας.

Ενώ συνέχιζα να απολαμβάνω τον καθαρισμό μου, σκέφτηκα να τη ρωτήσω: Τι είναι αυτό που απασχολεί περισσότερο τις γυναίκες που την επισκέπτονται; Αμέσως μου απάντησε πως θα καταφέρουν να διατηρήσουν το δέρμα τους λαμπερό και φυσικά νέο. Μας εξήγησε λοιπόν ότι υιοθετεί τις απόψεις του καθηγητή Murad περί ολιστικής προσέγγισης της ομορφιάς -δηλαδή η ψυχική και η σωματική κατάσταση συνδέονται άμεσα με την ομορφιά, επομένως μας παρότρυνε να προσέχουμε τη διατροφή μας, λέγοντάς μας: «Φάτε το νερό σας», επιλέγοντας ωμά φρούτα και λαχανικά για την καλύτερη ενυδάτωση του οργανισμού, ενεργοποιήστε το σώμα και καθαρίστε το μυαλό σας από το στρες.

Ολοκληρώνοντας σιγά σιγά τη διαδικασία του καθαρισμού αισθανόμουν πολύ πιο άνετα με το δέρμα μου καθώς παρατηρούσα ότι αυτά τα ενοχλητικά σπυράκια κάτω από τις αφέλειες μου είχαν εξαφανιστεί και αν ακολουθούσα πιστά τις οδηγίες της κας Αργείτου δεν θα εμφανίζονταν ξανά. Αξίζει να αναφέρω σε αυτό το σημείο ότι είχα κάποιες αμφιβολίες για τις κοκκινίλες που είχα ακούσει ότι μένουν στο πρόσωπο μετά από έναν καθαρισμό, αλλά δεν αντιμετώπισα κανένα τέτοιο πρόβλημα -ήμουν έτοιμη και ανανεωμένη να επιστρέψω στο γραφείο.

Φεύγοντας πανευτυχής από το Ινστιτούτο της κα Αργείτου και πραγματικά ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα σκεφτόμουν ότι αυτό ήταν το ιδανικό δώρο που θα μπορούσα να κάνω στον εαυτό μου για το νέο έτος αφενός γιατί ένιωσα το δέρμα μου μετά από καιρό λείο και αφετέρου γιατί άκουσα τόσο χρήσιμες συμβουλές. Το πρόσωπό μου έλαμπε στην κυριολεξία αλλά και από χαρά! Τώρα ανυπομονώ για την επόμενη επίσκεψή μου -ήταν μία τέλεια εμπειρία που σας την προτείνω, γιατί «το καθαρό πρόσωπο είναι ένα όμορφο πρόσωπο».

Μαίρη Αργείτου, www.mariaargeitou.gr. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6742 622.