Ερωτήσεις

Ερωτήσεις από εσάς - απαντήσεις από εμάς

Οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση έχετε σχετικά με την επιδερμίδα και το σώμα σας, μπορείτε να τη στέλνετε στο του Ινστιτούτου. Η κυρία Μαίρη Αργείτου έχει τη χαρά να σας απαντά και να λύνει κάθε θέμα, με υπευθυνότητα και ακρίβεια.

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός του προσώπου και από ποια ηλικία;

Η συχνότητα του καθαρισμού εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος και τις ανάγκες του. Μπορεί να γίνει 1-2 φορές το χρόνο για ένα ξηρό-κανονικό δέρμα, οπωσδήποτε πάντως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Η συχνότητα του καθαρισμού, όσον αφορά τα μεικτά, τα λιπαρά και τα ακνεϊκά δέρματα, είναι πάντοτε συνάρτηση των αναγκών του δέρματος. Αν καταστεί αναγκαίο, μπορεί να χρειαστεί να γίνεται ακόμη και μια φορά τον μήνα.

Η ηλικία  δεν είναι κριτήριο της έναρξης και της συχνότητας του καθαρισμού. Στην περίπτωση της εφηβικής ακμής, ο καθαρισμός μπορεί να ξεκινήσει και από πολύ μικρή ηλικία εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για όλους τους τύπους δέρματος και από ποια ηλικία μπορεί να κάνει κανείς μια τέτοια περιποίηση;

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για τα ξηρά και τα κανονικά δέρματα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και δεν αποτελεί και προτεινόμενη περιποίηση για ένα λιπαρό δέρμα, αρκεί να γίνεται πάντα με προϊόντα που προσδίδουν υγρασία στο δέρμα χωρίς να αυξάνουν την λιπαρότητά του και χωρίς να του αλλάξουν το του. Για τα λιπαρά δέρματα, είναι απαραίτητη η έγκαιρη έναρξη θεραπειών σύσφιξης γιατί,  λόγω της κατασκευής τους, έχουν την τάση να χαλαρώνουν.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η θεραπεία με οξέα φρούτων και τι αποτελέσματα έχει;

Τα οξέα φρούτων είναι μια κούρα που δρα σε πολλαπλά επίπεδα.

Μας βοηθά να διορθώσουμε πολλές ατέλειες του δέρματος με εξαιρετικά αποτελέσματα – για παράδειγμα μπορεί να λειτουργήσουν ως μια κούρα αντιγήρανσης ή ρύθμισης της λιπαρότητας αλλά και ως μια κούρα λεύκανσης. Όλα αυτά πάντως με την προϋπόθεση ότι επιλέγονται οι σωστές θεραπείες και εφαρμόζονται άριστα με τον κατάλληλο τρόπο.

Η θεραπεία επιφέρει μείωση βάρους και είναι επίπονη;

Η θεραπεία με το σύστημα της δεν είναι θεραπεία μείωσης βάρους, αλλά αποτελεί μια θεραπεία σωστής κατανομής του λίπους στο σώμα – αυτό που αποκαλούμε λιπογλυπτική. Είναι μια κούρα εξαιρετικά ευχάριστη για όποιον την επιλέξει, είναι χαλαρωτική θεραπεία και δεν αποτελεί επίπονη διαδικασία σε καμία περίπτωση.

Οι κρέμες σώματος για σύσφιξη και κυτταρίτιδα είναι αποτελεσματικές;

Ότι γίνεται συστηματικά και με συνέπεια είναι αποτελεσματικό. Το ίδιο ισχύει και για τις κρέμες σώματος,  χωρίς αυτό να σημαίνει ότι, μόνο με μια κρέμα σώματος, θα έχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Τι είναι η ιοντοφόρεση;

Η ιοντοφόρεση είναι μια μέθοδος διάσπασης, σε μικρότερα μέρη, των συστατικών που περιέχονται σε ένα προϊόν ώστε, με τη βοήθεια του ηλεκτρισμού, να μπορέσουν να διεισδύσουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και τελικά να μας δώσουν ένα καλύτερο, και μεγαλύτερης διάρκειας, αποτέλεσμα.

Το μασάζ σώματος χαλαρώνει το δέρμα;

Το μασάζ σώματος, εφόσον γίνει σωστά , όχι μόνο δεν χαλαρώνει αλλά απεναντίας, τονώνει το δέρμα και αυξάνει την ελαστικότητά του γιατί πετυχαίνεται καλύτερη αιμάτωση και συνεπώς καλύτερη θρέψη και οξυγόνωση.

Πόσο συχνά μπορούμε να κάνουμε μασάζ σώματος;

Όταν εφαρμόζεται μια θεραπεία, είναι απαραίτητο 2-3 φορές την εβδομάδα. Σε άλλη περίπτωση, γίνεται μια φορά την εβδομάδα ή κάθε 15 ημέρες ως μια κούρα συντήρησης και ευεξίας.