Η αισθητικός μου: Τα πιο απαλά χέρια

Το δέρμα των χεριών είναι ευαίσθητο και εύθραυστο καθώς είναι πάντα και ιδιαιτέρως εκτεθειμένο στα… πάντα: στον καιρό, στα απορρυπαντικά, στο νερό. Χρειάζονται λοιπόν διαρκή ενυδάτωση, θρέψη και προστασία. Η αισθητικός Μαρία Αργείτου, μέσα από τη μεγάλη εμπειρία της, μας δίνει πάντα πολύτιμες συμβουλές ομορφιάς και μας εξηγεί και τον λόγο. Μας λέει, λοιπόν, ότι η ηλικία σε μια γυναίκα «προδίδεται» πρώτα από τα χέρια, ύστερα από το ντεκολτέ και κατόπιν από το πρόσωπο. Γι’ αυτό πρέπει να προστατεύουμε τα χέρια μας, με τους εξής τρόπους:

1. Ενυδάτωση: Έχει πολλή μεγάλη σημασία το πώς βάζουμε κρέμα στα χέρια μας, με την έννοια του ότι πρέπει να την αλείφουμε και να την τρίβουμε αρκετή ώρα, ώστε να απορροφηθεί σωστά και βαθιά. Αν τα χέρια μας είναι σκασμένα και τραχιά, καλό είναι να βάζουμε μια πλούσια δόση κρέμας τη νύχτα, φορώντας βαμβακερά γάντια. Το πρωί, θα εκπλαγείτε από το πόσο μαλακά θα είναι.

2. Πλύσιμο: Καλό είναι να πλένουμε τα χέρια μας με χλιαρό νερό και να μη χρησιμοποιούμε το σαπούνι, προτού αυτά να έχουν βραχεί καλά. Επίσης, μπορούμε να αντικαθιστούμε το σαπούνι με πιο απαλά καλλυντικά καθαριστικά. Τέλος, σώφρον είναι να χρησιμοποιούμε συχνά τα γνωστά αλκοολούχα ή μη αλκοολούχα απολυμαντικά τζελ όταν είμαστε έξω από το σπίτι, γιατί τα χέρια μας αφυδατώνονται –με μέτρο.

3. Μασάζ: Ευεργετικό είναι, μία με δύο φορές την εβδομάδα, να κάνουμε μασάζ στα χέρια με μία καλή κρέμα και με ευλάβεια – ξεκινώντας από πάνω και καταλήγοντας στα νύχια! Ανακουφιστικό και θρεπτικό.

4. Γάντια: Εννοείται πως καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα πρέπει να φοράμε γάντια, για να αποφύγουμε την αφυδάτωση. Επίσης να έχουμε πάντα στην τσάντα μας μία κρέμα χεριών, για να ανανεώνουμε την ενυδάτωσή τους.

5. Απολέπιση: Aν κάνουμε ένα απαλό πίλινγκ, μία φορά την εβδομάδα, με ένα φυτικό και βιολογικό προϊόν, διευκολύνουμε την τέλεια απορρόφηση της κρέμας και συνεπώς επιτυγχάνουμε το μέγιστο της ενυδάτωσης! Ειδικά τον χειμώνα.

Μαίρη Αργείτου, www.mariaargeitou.gr. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 674 2622.