Η αισθητικός μου: Απολέπιση σώματος. Η Νο 1 φροντίδα μετά τις διακοπές

Ρωτήσαμε την αισθητικό Μαίρη Αργείτου, έναν άνθρωπο με εμπειρία πενήντα χρόνων στο αντικείμενό της, τι ανάγκες έχει το σώμα μας μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, και μας απάντησε με μία λέξη: «Απολέπιση!»

• Τι ακριβώς κάνει η απολέπιση; Η εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας του σώματος ανανεώνεται κάθε 28 μέρες. Αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα από την κεράτινη στιβάδα, για να έλθουν στην επιφάνεια τα νέα και υγιή. Αυτή βέβαια η διαδικασία φθίνει με το πέρασμα του χρόνου και την έκθεση του δέρματος στις εξωτερικές συνθήκες. Έτσι τα νεκρά κύτταρα παραμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να γίνεται τραχιά, θαμπή και ξηρή. Η απολέπιση έχει πολλαπλά οφέλη. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, απελευθερώνει τους φραγμένους πόρους, ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία, διευκολύνει στην καλύτερη διείσδυση των ενεργών συστατικών των ενυδατικών προϊόντων στην επιδερμίδα, αλλά κυρίως ενεργοποιεί τη μητρική στιβάδα να παράγει νέα κύτταρα.

•  Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε απολέπιση; Το peeling σώματος προτείνεται σαν κούρα ευεξίας για όλο τον χρόνο, σαν κούρα προετοιμασίας πριν από τις διακοπές και οπωσδήποτε μετά τα μπάνια και την έκθεση στον ήλιο, στον αέρα και στη θάλασσα.

•  Κι αν με το peeling χάσουμε το πολυπόθητο καλοκαιρινό μας μαύρισμα; Είναι εντελώς λάθος η εντύπωση ότι το μαύρισμα θα φύγει με το peeling. Ίσα ίσα το αντίθετο! Διότι τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος του δίνουν μία θαμπή όψη με ανομοιόμορφη χροιά. Αυτά τα κύτταρα πρέπει να απομακρυνθούν, για να έχει το δέρμα μια ομοιόμορφη και λαμπερή όψη.

•  Πώς γίνεται το peeling σώματος; Πρόκειται για μια θεραπεία μασάζ σε όλο το σώμα, με άλατα εμποτισμένα με αιθέρια έλαια πεύκου που απολεπίζουν την επιδερμίδα, ενώ ταυτόχρονα τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος,  προσφέροντας χαλάρωση και ευεξία. Ακολουθεί μάσκα ενυδάτωσης σε όλο το σώμα με πρωτεΐνη γάλακτος και η θεραπεία ολοκληρώνεται με μασάζ με κρέμα πλούσια σε έλαια και βιταμίνες. Έτσι το μαύρισμά μας θα αναδειχθεί και θα είναι πολύ πιο ωραίο, γυαλιστερό και ομοιόμορφο, αλλά και το δέρμα μας θα είναι πιο ενυδατωμένο και απαλό.

Μαίρη Αργείτου, www.mariaargeitou.gr. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 674 2622.