Η αισθητικός μου: Εφηβική Ακμή
Αφορά τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια
Η αισθητικός Μαρία Αργείτου, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία στο ευαίσθητο θέμα της εφηβικής ακμής, που τόσο απασχολεί τα παιδιά όταν βρίσκονται αντιμέτωπα με αυτό, μας αναλύει όσα σημαντικά πρέπει να έχουμε υπόψη μας. Κατά κύριο λόγο πάντως, χρειάζεται εξειδικευμένη αντιμετώπιση, διακριτικότητα και ιδιαίτερη προσέγγιση και φυσικά βαθιά γνώση των διαφορετικών περιπτώσεων που μπορεί κάποιος να συναντήσει για να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η εφηβική ακμή κάνει την εμφάνιση της ακριβώς εκείνη τη στιγμή που τα παιδιά αρχίζουν να ενδιαφέρονται για την εμφάνιση και την ομορφιά τους. Είναι πράγματι πολύ ενοχλητικό και δυσάρεστο να βλέπει κάποιος το υπέροχο παιδικό δερματάκι να αλλάζει, να γεμίζει μαύρα στίγματα ή λευκές μικρές κύστες. Πρέπει, όμως, να μας παρηγορεί το γεγονός ότι η εφηβική ακμή θα κάνει τον κύκλο της και θα περάσει, αρκεί να μεριμνήσουμε κατάλληλα ώστε κατά το πέρασμα της να μην δημιουργηθούν μόνιμες βλάβες στο δέρμα.
Κάθε μητέρα, μόλις παρατηρήσει αυτή την αλλαγή στο δέρμα του παιδιού της, πρέπει να επισκεφθεί μαζί του έναν ειδικό του δέρματος, ο οποίος με πολλή επιμέλεια και αγάπη θα εξηγήσει στο παιδί τι πρόκειται να συμβεί στο δέρμα του και τι πρέπει να κάνει ώστε να αντιμετωπίσει όσο γίνεται πιο ανώδυνα αυτή την αλλαγή. Είναι σημαντικό να βοηθήσουμε το παιδί να καταλάβει ότι η προτεραιότητα είναι το καθαρό δέρμα – οφείλει να το διατηρεί πάντα σε άψογη κατάσταση ως προς αυτό. Πρέπει να το καθαρίζει πρωί και βράδυ με κατάλληλο προϊόν καθαρισμού, αλλά όχι περισσότερο από δύο φορές την ημέρα. Επίσης, μετά από αθλητικές δραστηριότητες – που είναι μάλιστα πολύ συχνές σε αυτές τις ηλικίες – πρέπει να αφαιρεί τον ιδρώτα από το πρόσωπό του με καθαρό νερό. Όπως, παράλληλα με όλα και απαραιτήτως, οφείλει να κάνει καλό επαγγελματικό καθαρισμό, σε μια έμπειρη αισθητικό, όσο συχνά είναι αυτό απαραίτητο. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει να αποφύγει, ενδεχομένως, μακροχρόνιες φαρμακευτικές θεραπείες και ανεξίτηλα σημάδια.
Επίσης, είναι βασικό και θεμελιώδες να κατανοήσει πλήρως ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προσπαθήσει μόνο του να καθαρίσει το δέρμα του, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργήσει επιμολύνσεις.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η ακμή έχει περιόδους εξάρσεων και υφέσεων και ότι επηρεάζεται κατ’ αρχάς από τις ορμόνες, το στρες και την κακή διατροφή. Πρέπει να εμπλουτίσουμε τη διατροφή των παιδιών με φρούτα και λαχανικά και να αφαιρέσουμε το οτιδήποτε προσθέτει τοξίνες στον οργανισμό.
Είναι σίγουρο ότι με την έγκαιρη και σωστή φροντίδα, η εφηβική ακμή θα περάσει χωρίς να αφήσει πίσω τα σημάδια της.
Μαρία Αργείτου, www.mariaargeitou.gr. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 674 2622.